gallery O noua experienta pentru lucrătorii de tineret in cadrul proiectului “Gender Positive”

Cursul “GP + Gender Positive” organizat de asociatia slovena “Drustvo Avtonomija”si finantat prin programul european Erasmus + tocmai ce a ajuns la final. Drustvo Avtonomija este o organizatie activa in domeniul activitatilor pentru tineret si care incearca sa ofere oportunitati pentru tineri si pentru lucratorii de tineret si prin angajamente internationale de munca pentru tineret.
Obiectivul principal al proiectului a fost realizarea unui spațiu pentru dialog în care problemele de sexualitate și educație în ceea ce privește identitatea indivizilor ar putea lamuri si dezvalui complexitatea lor.
Cu acest scop si cu ajutorul a opt organizatii din diferite tari europene, 27 de persoane cu diferite nationalitati au ajuns in orasul Brezice, Slovenia. Tarile reprezentate au fost Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Romania, Spania, Marea Britanie si Slovenia.
Grupul format din persoane cu un trecut si o cultura diferita au lucrat intens pentru o saptamana in scopul de a realiza o contributie profunda. Reprezentatii organizatiilor partenere, lucratori de tineret, profesori si sociologi s-au implicat in discutiiile privind egalitatea de gen.
Nivelul diferit de sensibilitate a fost cea mai dificila provocare si care in acelasi timp a fost potentialul cel mai mare al acestei intalniri.O parte din participanti s-au bucurat de oportunitatea de a- si exprima pentru prima data opiniile in legatura cu aceste probleme delicate: unii au fost marcati de stereotipuri si prejudecati, in timp ce altii au fost interesati de metodele de lucru privind educatia non-formala oferite de formatori.
Fiecare participant a avut propriile experiente, aptitudini si sensibilitati , exprimarea la persoana intai au creat o intalnire intre istorii de viata, valori si idei pe care noi le credem ca fiiind memorabile.
Primul pas al cursului a fost realizarea unor reguli pentru a creea un spatiu sigur pentru ca toti participantii sa se simta liberi in a si exprima opiniile. Acest lucru a fost esential in discutiiile despre subiecte asa sensibile precum stereotipurile de gen, sexualitate si violenta. Într-o escaladare a emoțiilor, grupul a trecut prin provocări pe care le-a dezvoltat si rezolvat cu pasiune si curaj.
Ca sa fim cinstinti ceea ce s-a intamplat in Brezice in 12-17 noiembrie a fost o revolutie. Fiecare dintre participanți, inclusiv formatori, a primit o îmbogățire personală profundă și s-a întors acasă cu opinii inovatoare și propuneri concrete pentru viitor. Din partea grupului “GP + Gender Positive” primeste un mesaj împotriva ignoranței și a violenței, pentru formarea unei culturi europene privind integrarea, egalitatea și libertatea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s