gallery IES Severo Ochoa a gazduit un schimb de elevi

IES Severo Ochoa a gazduit săptămâna trecuta o reuniune a delegatiilor scolilor partenere in proiectul Erasmus+, BLEND IT. Startul a fost dat luni, 25 Aprilie cu diverse activități imbinand educatia formala si cea nonformala. Obiectivul principal al acestui schimb este ca elevii care provin din diverse scoli Europene sa cunoasca sistemul de învățământ spaniol, sa experimenteze metodele specifice pentru Blended Learning, precum și cultura și obiectivele turistice ale orașului Elche.

20160425_105937Astfel, institutul a găzduit timp de o saptamana elevi și profesori din Portugalia, Italia, Austria și Belgia. Prezenti au fost si coordinatorii, reprezentanti ai Asociatiei Edulifelong. Elevii au desfășurat diverse activități educative în timpul acestor zile. Pe langa orele de predare in stilul Blended Learning, au interactionat unii cu altii  prin activitati de teambuilding si cateva exercitii de spargere a ghetii, au lucrat in echipe mixte pentru a pregati materialele necesare un show de radio. In plus au fost organizate si cateva lectii in aer liber, elevii avand ocazia sa invete despre istoria gazdelor  in cadrul unor vizite de studiu la cateva Muzee si situri arheologice precum: Castelul Santa Barbara, situl arheologic Lucentum , situl Alcudia etc.

20160426_102350În afară de aceste evenimente, s-au desfășurat atelierede lucru, seminarii și cursuri.

DSC08439Acest schimb de  elevi face parte din proiectul Blend-IT din cadrul programului Erasmus +. Este un parteneriat strategic pentru schimbul de bune practici între școlile secundare si ONG-uri implicate in domeniul educatiei scolare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s