gallery NESTT-un nou proiect european

Casa Do Professor,Braga a organizat prima întâlnire transnațională pentru un nou proiect european de formare a cadrelor didactice.

În  perioada 3-6 octombrie în Braga, Portugalia am început demararea unui nou proiect european direcționat spre formarea profesorilor, NESTT (New European Settings for Teachers and Training).
Casa Do Professor este mentorul și managerul proiectului, care are ca și parteneri: Agrupamentos de Escolas de Maximinos și Dr. Francisco Sanches (Braga Maximinos Scoala Grupări si Dr. Francisco Sanches (Braga), precum și Instituto das Comunidades Educativas, cu sediul în Setúbal, și alte trei instituții europene: Associatia Edulifelong din România , Stowarzyszenie Nowa Kulture i Edukacja din Polonia și European Schoolnet, o organizație cu sediul la Bruxelles, care reunește treizeci și unu de ministere ale educației din Europa.

Printre cele 119 proiecte aplicate la Agenția Naționale din Portugalia în domeniul “Cooperare pentru inovare și bune practici școală Educație”, numai 24 au fost aprobate, iar NESTT a obținut al patrulea cel mai mare volum de finanțare pentru o sumă de aproximativ trei sute de mii de euro.

14572231_10154359644591154_5978608593343940516_nAceastă inițiativă, care se va implementa în următorii trei ani, a dat startul activităților în Braga, cu reprezentanți ai tuturor partenerilor împreună într-o întâlnire de lucru pentru a defini sarcini, stabili obiective și rezultatele așteptate. În prima zi, delegația a fost primită la Primărie de către președintele Casei Do Professor, Ricardo Rio, care a subliniat importanța extremă a acestui tip de proiect într-un oraș care face parte din rețeaua portugheză a orașelor ce gazduiesc o serie de inițiative legate de formare și educație, cu participanți din întreaga lume.
14494665_10154359645086154_346368625726779360_n
NESTT va răspunde la două întrebări cheie: Cum învață copiii și tinerii în contexte formale și non nformale? Care este rolul profesorilor în această învățare și ce instrumente ar trebui să folosească? Răspunsul la aceste două întrebări de bază  va permite să cream soluții și să promovăm: succesul academic al elevilor, împreună cu satisfacția personală și profesională a cadrelor didactice.

Această rețea europeană  are următoarea reuniune programată pentru Bruxelles, în martie 2017.  Până atunci, “NESTT” are deja o mulțime de activități planificate pentru a fi implementate în lunile următoare.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s