War and peace

În ultima săptămână a lunii octombrie, s-a desfășurat schimbul de tineret “War and peace”, finanțat prin Programul Erasmus + . Cei 4 participanți români trimiși de Asociația Edulifelong, s-au întâlnit alți tineri din Europa pentru a aprofunda tema de consolidare a păcii.

Schimbul de tineri, organizat de Institutul rómsky ONG Občiansky, din Slovacia, a oferit participanților posibilitatea de a dobândi noi cunoștințe despre acest subiect și noi instrumente educaționale pentru a promova dezvoltarea personală și profesională a participanților.

14720543_1154312797987355_1364832789816403099_n-1Ei au învățat împreună cu tineri proviniți din diferite zone geografice și medii sociale ce înseamnă să fii în război, ce înseamnă să trăiască în frică și pe de altă parte – ce trebuie să facem pentru a menține pacea și a trăi într-o societate tolerantă, prin diferite activități non-formale de învățare ca spargerea gheții, energizare, jocuri de grup, simulări, jocuri de rol, învățarea interculturală și experiențială, brainstorming și discuții, seri interculturale. Mulțumiri lui Patrik Turosik și Michal Šľachta pentru munca bună și întregului grup pentru entuziasmul lor!

 

Advertisements